Type to search

ZAHRANIČIE

Rusko ide zakročiť proti zahraničným firmám! “Nemôžu LEN TAK zavrieť svoje obchody!”

Avatar
Admin Amino mar 10

Vláda zaujala jednotný postoj, že zahraniční investori nemôžu len tak „zo dňa na deň” zatvoriť svoje prevádzky v Rusku.

„Do práce na tomto zozname sa zapoja aj orgány činné v trestnom konaní, ministerstvo priemyslu a obchodu a Roskomnadzor každý z hľadiska svojej kompetencie. Samozrejme, zoznam je otvorený. Akonáhle existujú spoločnosti, ktoré deklarujú svoj odchod bez poskytnutia záruk ruským spotrebiteľom, doplnia sa tam. Budú sa na nich uplatňovať správne, trestné a súdne konania,” vysvetlil Oleg Pavlov, vedúci organizácie Public Consumer Initiative, píše denník Ukrajinská Pravda.

Vláda podľa neho zaujala jednotný postoj, že zahraničný biznis nemôže len tak zavrieť svoje obchody v Rusku. Pripomenul, že bývalý podpredseda vlády Andrej Belousov hovoril o podobných scenároch rozvoja vzťahov so zahraničnými partnermi a tajomník Putinovej strany Jednotné Rusko Andrej Turčak hovoril aj o možnom znárodnení.

„Byť na čiernej listine znamená pre porušujúcu spoločnosť a jej vedenie realizáciu nasledujúcich rizík: zabavenie účtov a majetku, zavedenie externej správy, znárodnenie majetku. Manažment týchto spoločností môže byť stíhaný aj za úmyselný bankrot a podvod v obzvlášť veľkom rozsahu,“ dodal Pavlov.

Zoznam zahŕňa spoločnosti ako Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald’s, Porsche, Toyota, H&M a ďalšie.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak