Type to search

POLITIKA

Remišová ide do boja proti ruskej agresii! VEĽKÁ výzva pre gigantov Google a Facebook

Avatar
Admin Amino mar 10

Prekračuje svoje právomoci? Podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová posiela gigantom ako sú Facebook, Google, YouTube či Twitter jasný odkaz. Podľa nej by mali firmy spraviť viac pre bezpečnosť a zastavenie ruskej agresie v online priestore.

„Sociálne siete a veľké platformy nemôžu zarábať miliardy eur na rozdeľujúcom, nepravdivom a nenávistnom obsahu a neniesť za to žiadnu zodpovednosť!,” uviedla Remišová po digitálnom samite vo Francúzsku.

„Vyzvala som zástupcov platforiem, aby robili výrazne viac v overovaní pravdivosti informácii a kontroly nepravdivého a nenávistného obsahu. Nemôžu zarábať miliardy eur na nenávistnom, rozdeľujúcom a nepravdivom obsahu a neniesť za to žiadnu zodpovednosť.”

„Preto sa v EÚ zasadzujem za čo najskoršie prijatie celoeurópskej legislatívy na boj proti dezinformáciam, no zároveň s tímom na ministerstve pripravujeme návrh zmeny legislatívy s cieľom zabezpečiť, aby zodpovednosť za obsah niesli aj sociálne siete a platformy,” uvádza ministerka Remišová.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak