Type to search

ZAHRANIČIE

VYMAŽ fotku s Putinom! Skutočný dôvod, prečo Ovečkin rázne odmietol výzvu Washingtonu

Už od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu sa naňho upiera pozornosť. Nielen hokejový svet zaujímajú jeho postoje a gestá.
Nie je tajomstvom, že Alexander Ovečkin patrí k veľkým obdivovateľom Vladimira Putina. Hviezdny hokejista má na instagramovom profile stále fotografiu s ruským prezidentom.

Pózujú na nej v oblekoch, útočník Washingtonu ukazuje ľavou rukou znak V.

Ovečkin v minulosti Putinovi niekoľkokrát prejavil sympatie. V príspevkoch mu zagratuloval k narodeninám, Putin 36-ročnému kanonierovi venoval čajovú súpravu ako svadobný dar a novomanželom na diaľku zablahoželal.

V zámorí aktuálne rezonuje zistenie novinárky z televízie ESPN Emily Kaplanovej z prostredia klubu Capitals, ktorý svoju dlhoročnú oporu viackrát požiadal, aby spomínanú snímku vymazal alebo celý účet na sociálnej sieti deaktivoval.

„Ovi však zakaždým odpovedal, že by to bol signál, ktorým by vystúpil proti Putinovi a jeho rodina by bola v nebezpečenstve. Washington toto musí rešpektovať, pretože hráč to takto cíti,“ uviedla Kaplanová v podcaste ESPNDaily.

„Nezáleží na tom, či bojuje Rusko, Ukrajina alebo akákoľvek iná krajina. Musíme žiť v mieri, vojna sa musí skončiť,“ vyhlásil Ovečkin pred dvoma týždňami.

Moskovský rodák sa nevyhol ani otázke na Putina.

„Je to môj prezident. Ale nie som politik. Som športovec a to, čo sa deje, nemám pod kontrolou. Ide o ťažkú situáciu pre všetkých.“

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak