Type to search

DOMÁCE

TEMNÁ minulosť vraždiaceho policajta! Tehotnú manželku kopal do brucha alebo jej držal nôž pod krkom

Tragédia v dvoch rodinách! Syn prešovskej primátorky Andrey Turčanovej zastrelil svojho kolegu policajta. Podľa viacerých zdrojov sa v minulosti železničný policajt Martin Turčan (33) liečil pre psychické problémy.

Okolnosti pondelkovej desivej udalosti vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra. Zastreleným je Filip Suchar Turek (†29), po ktorom zostala ročná dcérka, manželka a mama. Zbraň proti nemu otočil po skončení služby o 18:15 jeho kolega – syn prešovskej primátorky Andrey Turčanovej Martin Turčan (33).

Takto riešil svoju zlosť na kolegu. Filip si totiž všimol jeho problémové správanie a žiadal svojich nadriadených, aby Martinovi odobrali  služobnú zbraň. Ten sa nahneval a spustil streľbu. On mal vystreliť päť rán a Filip pri obrane tri. Mladší z mužov mal v tele dve rany, jedna mala zasiahnuť jeho pľúca, druhá srdce. Útočník z miesta činu ušiel na policajnom aute.

Prvé informácie vraveli, že unikal smerom na Košice. Prestrelka sa totiž udiala medzi čerpacou stanicou a budovou bývalej železničnej stanice, za ktorou sídli v malej budove oddelenie železničnej polície, kde boli obaja zamestnaní. Neďaleko odtiaľ je cesta vedúca na diaľnicu smerom do Košíc. Lenže na jej začiatku je odbočka na tunel na diaľnicu smerom na Žilinu, kam si to unikajúci namieril.

Policajti ihneď rozbehli rozsiahle pátranie. Keďže mal útočník v aute vysielačku, nemohli sa cez ňu pátrači dorozumievať a preto vznikali rôzne dezinformácie. Po pár hodinách však unikajúci služobný golf zaznamenala mýtna brána pri Štrbe a tak sa mu dostali na stopu. Chytili ho až pri Slovenskej Ľupči, na ramene mal strelné poranenie.

Podľa viacerých zdrojov sa Turčan nielen v ostatných dňoch prejavoval podozrivo. Oženil sa v roku 2015. “Keď bola jeho manželka tehotná, mal také zúrivé stavy, že jej kopal do brucha alebo jej držal nôž pod krkom,” prezradil náš zdroj. Po rozvode mal mať ďalší vzťah, no ani ten mu nevydržal. Jeho expriateľke sa pred dvomi týždňami narodilo bábätko.

O matke svojho dieťaťa rozprával aj v jednej z prešovských kaviarní v centre Prešova, kam v pondelok okolo obeda prišiel v čase obeda počas dennej služby. Oblečenú mal uniformu, pri sebe mal služobnú zbraň.

“Pôsobil veľmi čudne, stále sa obzeral, akoby niekoho hľadal. Bol roztržitý. Chcel kávu. Chcel sa rozprávať, ukazoval mi dokumenty zo zdravotnej dokumentácie. Chcela som to otočiť na žart, povedala som mu, že kým to nie je z psychiatrie, tak je to v poriadku.” 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak