Type to search

DOMÁCE

Matematik Kollár VARUJE! Respirátory v interiéry treba ihneď zrušiť, má VÁŽNY dôvod

Podľa matematika Richarda Kollára prichádza čas, kedy treba uvoľniť aj posledné opatrenie. Nosenie respirátorov v interiéri už nemá zmysel a práve naopak, už na jeseň nám to môže uškodiť.

Epidemická siutácia na Slovensku sa v týchto dňoch rapídne zlepšuje, uviedol matematik Richard Kollár na sociálnej sieti. A momentálne nehrozí ani žiadna ďalšia nová vlna. Aj preto je vhodné zbaviť sa už aj posledného opatrenia, ktoré ešte ostalo.

„Je čas zrušiť povinnosť nosiť rúška v interiéroch, či v školách na chodbách, a nechať túto povinnosť výlučne v zdravotníckych zariadeniach, prípadne v zariadeniach sociálnych služieb,“ zdôraznil Kollár.

„Znižovaním počtu infikovaných dnes len odsúvame problém do ďalšej vlny. Opatreniami dnes totiž efektívne zvyšujeme vrcholovú záťaž v ďalšej vlne. Iste, tá môže byť malá a záťaž navyše nebude problém. To však dnes nevieme a v čase špičky nám môže pomôcť čokolvek,“vysvetlil matematik.

V prípade, že sa niekto cíti ohrozený, stále môže dobrovoľne dodržiavať opatrenia a vyhýbať sa oslavám, preplneným miestam či založiť si respirátor v obchode. „Ale spoločnosť už pandémiou v tomto momente ohrozená nie je. Nevieme dokedy, ale teraz je to tak,“ dodal.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak