Type to search

POLITIKA

Naď lanári ľudí na vojenský výcvik! “Rusko zľaklo slovenského projektu dobrovoľnej vojenskej prípravy!”

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 11

„Sila, odvaha, pripravenosť!,“ znel reklamný slogan k novému armádnemu projektu a minister obrany Jaroslav Naď si zjavne verí! Tvrdí totižto, že sa Rusko zľaklo slovenského projektu dobrovoľnej vojenskej prípravy, ktorým sa Ministerstvo obrany SR snaží nalákať ľudí na vojenský výcvik. Túto snahu mimo iného ministerstvo odôvodňuje aj komplikovanou bezpečnostnou situáciou v Európe. Pod príspevkami o dobrovoľnej vojenskej príprave sa však objavilo viac negatívnych komentárov, ako Naď očakával. On si to však viac ako bežnou kritikou ľudí vysvetľuje prítomnosťou proruských trollov pod príspevkom, čo má byť podľa ministra prejavom ruského strachu zo zvyšovania pripravenosti Slovenska.

„Dobrá robota trollov sa pozná. Vďaka všetkým plateným trollom, za ich nálet pri príspevkoch o dobrovoľnej vojenskej príprave,“ ironicky sa poďakoval na začiatku svojho príspevku minister.

Naď má o slovenskej armáde zjavne veľmi sebavedomé predstavy. Za náletom trollom podľa neho stoja ustráchaní Rusi: „Vážim si vašu angažovanosť, ktorou zvyšujete dosah príspevkov. V neposlednom rade na tom vidieť, ako veľmi sa Rusi boja projektov, ktorými zvyšujeme pripravenosť obyvateľstva. A čím viac kričia, tým viac budeme makať! Takže ako znie známa veta, ´bozkávam vás všade´,“ dodal Naď.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak