Type to search

POLITIKA

“Tvrdenie, že je blázon, vyzerá ako pravdivé.” Analytik Beránek rozobral Matoviča ako skladačku

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 31

V politickej a spoločenskej diskusii sa čoraz častejšie stretávame s názorom, že bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič (OĽANO) nie je zdravotne v poriadku. Opozičný líder Robert Fico (Smer-SD) napríklad tvrdí, že Matovič je v opatere lekárov. V podobnom duchu sa o ňom nevyjadruje len politická opozícia, no napríklad aj občania v komentároch na sociálnych sieťach. Samotný minister financií, však o celej veci mlčí.

Kým v zdanlivo oveľa menej citlivých záležitostiach, pri ktorých ho iní kritizujú, sa hneď, často aj dosť expresívne ozve, v tomto prípade je ticho. Politického analytika Jána Baráneka sa portál eReport opýtal, ako to celé číta on. Exkluzívne v tejto veci okrem iného uviedol aj to, že mlčanie šéfa OĽANO považuje nielen za zvláštne, ale a dokonca až potvrdzujúce to, čo sa o Matovičovi šíri.

„Informácia nie je nová, je tu niekoľko rokov. Ak si spomínate, pred voľbami sa Matovič na nejaký čas vytratil z politického priestoru a popularita Remišovej vystúpila. Už vtedy sa hovorilo, že je na nejakom liečení, alebo niečo podobné,“ pripomenul Baránek udalosti spred približne dvoch rokov.

Pravdou je, že zatiaľ čo pri iných témach sme u Matoviča zvyknutí na veľmi rýchle a hlasné reakcie, v tomto prípade sa minister financií nijak voči obvineniam nevymedzuje. Jeho citlivosť na negatívne informácie o jeho osobe pri tom spoločnosť pociťuje často. Naposledy napríklad pri spore so šéfom odborového zväzu KOVO Mariánom Magdoškom. Rovnako, ako Matovič, sa k téme nevyjadrujú ani jeho politickí kolegovia.

„To ticho je veľmi zvláštne a skôr mi napovedá, že na tom niečo bude, lebo keby to tak nebolo, tak Igor Matovič zvykne veľmi ostro reagovať na takéto veci a ja si myslím, že ak by niečo na tom nebolo pravdy, už dávno by sa voči tomu vymedzil,“ skonštatoval Baránek.

“Obyčajný SBSkár v obchode potrebuje psychotesty na to, aby dokázal, že je spôsobilý na výkon povolania. A u človeka, ktorý riadi krajinu a exekutívu vlastne vôbec žiadne kritéria nemáme.”

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak