Type to search

POLITIKA

Naď má JASNÚ prioritu: Pomáhať Ukrajine čo najviac a všetkými možnými spôsobmi

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 16

Je v našom záujme pomáhať Ukrajine všetkými dostupnými spôsobmi a prostriedkami a prispieť tak k tomu, aby sa vojenský konflikt nerozšíril a nenaberal na sile. Vyhlásil to minister obrany SR Jaroslav Naď, ktorý vo štvrtok popri pravidelnom rokovaní ministrov obrany členských štátov NATO v Bruseli absolvoval stretnutie s rezortnými partnermi z Vyšehradskej štvorky (V4). Na rokovaní bol aj britský minister obrany Ben Wallace. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Stretnutiu ministrov dominovali aktuálne bezpečnostné témy. Diskutovalo sa aj o posilnených obranných pozíciách na východnom krídle Severoatlantickej aliancie či o očakávaniach jednotlivých krajín od nadchádzajúceho summitu NATO v Madride.

„Ruská vojna proti Ukrajine podčiarkla opodstatnenosť silnejšieho angažovania sa na západnom Balkáne a potrebu integrácie krajín tohto regiónu do EÚ. Krajinám západného Balkánu musíme ukázať, že podporujeme ich euroatlantickú cestu a máme úprimný záujem o ich európsku budúcnosť,“ uviedol minister Naď.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak