Type to search

POLITIKA

Pellegrini chce s Hegerom krátky proces! “Je to on, ktorý riadi spolok týchto neschopných amatérov.”

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 17

Návrhom na odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) z funkcie sa poslanci zaoberali od štvrtkového popoludnia na mimoriadnej schôdzi. Diskusia by mala pokračovať ďalšie dni, a to vždy po prerokovaní termínovaných bodov z riadnej 66. schôdze.

V závere dňa vystúpil v rozprave aj líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Ten poukázal na postavenie Sulíka, ktorý je zároveň aj vicepremiérom pre ekonomiku. Očakával by preto od neho „lepší výkon“ v krízových časoch. Schôdza však podľa neho mala byť skôr o odvolávaní premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). „Je to on, ktorý radi tento spolok amatérov neschopných pomôcť ľuďom, ktorí žijú na Slovensku,“ dodal.

Vo štvrtok vystúpil ako predkladateľ v pléne aj Robert Fico (Smer-SD), ktorý predstavil dôvody na odvolanie Sulíka. Do diskusie sa zapojil aj samotný minister hospodárstva. Písomne je do rozpravy k návrhu na odvolanie Sulíka z funkcie ministra prihlásených ešte sedem poslancov. Následne budú mať možnosť prihlásiť sa ešte ústne.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak