Type to search

POLITIKA

“Kde nájdete blázna ako som ja?!” Matovičova dôvera prerazila nové dno, o ktorom sme ani nevedeli

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 21

Minister financií Igor Matovič stále považuje novinárov za ľudí, ktorí ho dehumanizujú. Pýta sa, kde by našli iného blázna na boj s Ficom.

Zlý výsledok dôveryhodnosti slovenských médií a novinárov využil nedávno ako barličku aj minister financií Igor Matovič (OĽaNO). V relácii televízie JOJ ňou podporoval svoju teóriu o tom, že za nebývalú nedôveru voči jeho osobe môžu práve novinári. Matovičovi podľa posledného prieskumu nedôveruje až 88 percent ľudí. Myslí si, že na neho liberálne médiá vlastnené progresívnymi skupinami útočia, pretože je konzervatívec, ktorý bojuje za rodiny.

Matovič si stojí za tým, že sa označuje za Žida 21. storočia, aj napriek ohradeniu sa od židovskej obce. Matovič spomína, ako v 30. rokoch útočili „Hitlerove média“ na Židov. Podotkol, že nemyslel Židov zo 40. rokov, lebo si myslí, že vtedy ešte neboli vraždení, ale len dehumanizovaní. Ako vraj on dnes.

Bývalý premiér údajnému postupu médií nerozumie a pýta sa, že kde na Slovensku zoženú „iného blázna ako je on na porazenie šéfa Smeru Roberta Fica“. Fico naopak tvrdí, že médiá Matoviča podporujú. Minister financií mieni, že jediný spôsob jeho komunikácia s občanmi je cez médiá a tvrdí, že tie na neho majú tendenčný a neobjektívny pohľad.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak