Type to search

POLITIKA

Heger kope do opozície: Fico a Blaha chcú zastaviť našu slovenskú „inváziu“ spravodlivosti!

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) sa vo svojom príspevku na sociálnej sieti rozpísal o aktuálnych problémoch, ktoré našu spoločnosť trápia. Spomenul i aktuálnu vládnu krízu, kde si tak trocha sype popol na hlavu. Ako je však už zvykom, v rétorike vládnych predstaviteľov, nemôže chýbať meno expremiéra Roberta Fica.

Ten podľa Hegera spoločne s Blahom šíri nenávisť medzi občanmi a vojnu na Ukrajine, či neustále škriepky medzi ministrami Matovičom a Sulíkom využíva v naháňaní politických bodov.

Keď hovorím, že mojou prioritou je udržanie štvorkoalície, myslím tým aj na postavenie Slovenska v Európe a vo svete; myslím tým aj na našu zahranično-politickú orientáciu. Ráno, kedy Rusko napadlo Ukrajinu, bolo zároveň aj tvrdým prebudením do reality,“ píše premiér na sociálnej sieti.

Premiér kritiku a adresované opozičné námietky na svoju i osobu koalicnych partnerov považuje za za klamstvá a lži: Pripomeňme si ich najväčšie lži, ktoré bezohľadne šírili. „Koalícia chce privítať nemecký Wehrmacht“, Robert Fico: Ako to komentovať? Je to v prvom rade hrubé a necitlivé voči Nemecku, ktoré sa po prehratej vojne bolestivo vyrovnalo s nacizmom. Je to čistá prokremeľská rétorika, ktorá chce vyvolať dojem, že všade naokolo sú samí nacisti či fašisti, takže Rusko má morálne právo voči nim zasahovať. Je to pritom presne naopak.

„Robert Fico si želá, aby vojnu na Ukrajine vyhralo Rusko. Inak si neviem vysvetliť jeho kritiku našej pomoci. Spolu s ďalšími demokratickými krajinami pomáhame v rámci našich možností slabšiemu. Je to naša morálna povinnosť, ale aj správna investícia do budúcnosti. Nechceme mať militantné Rusko na hraniciach. Želáme si nezávislú, prosperujúcu a demokratickú Ukrajinu, ktorá časom vstúpi do Európskej únie. Tak ako jej pomáhame vo vojne, pomôžeme jej aj s prístupovým procesom. Mimochodom, protivzdušný systém ruskej výroby S-300 nahradili oveľa výkonnejšie Patrioty. Náš vzdušných priestor nebolo ešte nikdy tak dobre chránený ako teraz,“ dodáva predseda vlády SR Eduard Heger vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak