Type to search

POLITIKA

Firma blízka Mikulcovmu bratovi sa NABALÍ! Odklepli jej tučnú štátnu zákazku

Dohodil kšeft bratovi? Minister vnútra Roman Mikulec (50) mal dať zákazku firme, v ktorej kedysi figuroval jeho brat Ján. Kontrakt kritizuje aj jeho predchodkyňa Denisa Saková (46) z mimoparlamentného Hlasu-SD. Rezort však akékoľvek prepojenie na rodinných príslušníkov svojho šéfa dôrazne vylučuje.

Od augusta 2022 stráži Univerzitnú nemocnicu – Nemocnicu svätého Michala, a. s., patriacu pod Ministerstvo vnútra, spoločnosť JOSEBA, ktorá poskytuje súkromné bezpečnostné služby. Kontrakt je uzatvorený na jeden rok a na 220 436, 64 eur (s DPH). Ako sa však ukázalo, vo firme ešte donedávna figurovalo medzi štatutármi meno Jána Mikulca, brata ministra vnútra.

Na priame prepojenie upozornil podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák na sociálnej sieti. „Mikulec robí jediné, čo kedy vedel, presne ako pred rokmi, primitívne prihráva biznis vlastnej rodine, asi v duchu hesla: Kto nekradne, okráda svoju rodinu,“ kritizoval Erik Kaliňák.

Celá transakcia sa nepozdáva ani politológovi Jozefovi Lenčovi. „Ak je to pravda, je to problém. Ak súčasná vládna koalícia mala v úmysle fungovať inak ako tie predchádzajúce, tak by mali pri výbere pri poskytovaní zákaziek minimalizovať situácie, v ktorých existuje priame alebo nepriame, viditeľné alebo neviditeľné prepojenie s osobami blízkymi vládnej koalície,“ povedal.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak