Type to search

POLITIKA

Koaličná kríza vrcholí, tak sa Matovič rozhodol ísť na dovolenku. “Nebudem tancovať ako ujo píska.”

Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič odchádza so svojimi dcérami na dovolenku do Španielska. A to aj napriek tomu, že v súčasnosti vrcholí koaličná kríza.

Matovič na sociálnej sieti napísal, že už nebude „tancovať ako ujo píska“. Podľa všetkého tým myslel predsedu SaS Richarda Sulíka.

“Pripraviť rodinu o rodinné dovolenky, lebo tatko musí bojovať najprv voči mafii, ktorá štát ovládla, a potom voči tým, ktorí ju chcú silou-mocou späť, je hlúpe. Ja som to urobil a do smrti si to budem vyčítať. S babami sme si preto povedali, že na konci prázdnin pôjdeme na blind do Španielska. Keď potom prišiel kolega so svojím obsesívnym ultimátom, opäť som stál pred otázkou, či uprednostním baby, alebo budem tancovať, ako ujo píska. Som rád, že baby mu tentokrát dali KO v prvom kole a ja som s radosťou neprotestoval,“ napísal Matovič.

Podľa neho kolegovi niet pomoci. Od prvej chvíle sa podľa Matoviča začal správať ako opozícia vo vlastnej vláde, bez ohľadu na to, že demoralizoval v očiach verejnosti svojich kolegov v najťažších chvíľach, aké Slovensko zažívalo.

„Od začiatku robil kroky, ktorých jasným cieľom bolo vládu povaliť skôr či neskôr. Pred rokom sme mu na poslednú chvíľu plán prekazili, keďže s mojím samopokorením vôbec nepočítal. Z plánu však neuhol. Strategicky následne rozbil Za ľudí, získal tak blokačnú väčšinu … a prišiel s vydieraním, o ktorom veľmi dobre vie, že je nesplniteľné. Vopred bol upozornený, že vydieraniu tentokrát už neustúpime, ale napriek tomu to spravil,“ zdôraznil Matovič.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak