Type to search

POLITIKA

12 rozhodcov pre Hegera! Riešenie neutíchajúcej koaličnej krízy práve nabralo NEČAKANÝ spád

Eduard Heger dnes na rokovaní koaličných partnerov navrhol vyriešiť krízu odvolaním štátnych tajomníkov a vytvorením komisie, ktorá bude posudzovať výroky Matoviča a Sulíka.

Predseda vlády Eduard Heger navrhuje päť riešení, ktoré by podľa neho mali vyriešiť koaličnú krízu bez toho, aby musel Igor Matovič opustiť post ministra financií. Dnes sa opäť SaS a OĽaNO nedohodli, rokovania budú pokračovať o týždeň.

Naďalej trvá na tom, že najlepším riešením by bolo, keby SaS odstúpila od ultimáta. Strana Richarda Sulíka podľa neho bola tá, ktorá vyvolala koaličnú krízu začiatkom leta.

Premiér prišiel s návrhom vytvoriť 12-člennú komisiu rozhodcov, ktorí by sledovali výroky Igora Matoviča a Richarda Sulíka a rozhodovali by o tom, kto za konflikty môže. Ak by bola remíza,  rozhodujúci hlas by patril strane SaS.

Eduard Heger navrhol výmenu štátnych tajomníkov na ministerstve financií a hospodárstva. Myslí si, že koaličné rady by sa mohli konať bez účasti Richarda Sulíka a Igora Matoviča. Predseda SaS však dlhodobo na rokovania koaličných partnerov nechodil ani pred koaličnou krízou.

Ďalším návrhom sú sankcie, strata predsedu výboru alebo strata ministra v prípade, že strana bude porušovať koaličnú zmluvu. Posledným návrhom, ktorý chce Eduard Heger implementovať do koaličnej zmluvy, je zadefinovanie konkrétnych návrhov na zvládnutie energetickej krízy.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak