Type to search

POLITIKA

Najnovší prieskum ukázal, KOHO by Slováci chceli za premiéra!

Slovensko prechádza už viac ako dva a pol roka veľmi ťažkým obdobím. Najskôr sa objavila kríza zapríčinená pandémiou, ku ktorej sa postupne pridali problémy s cenami energií a obrovským nárastom cien. Niet preto divu, že nálady v spoločnosti sa menia. Najnovšia vládna kríza nenarobila veľký prievan v preferenciách strán, no o to väčší v tom, koho chcú mať Slováci za premiéra!

Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali začiatkom septembra, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 19,3 percenta. Nasleduje Smer-SD s 15 percentami a SaS s 12,9 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Ako pre TV Joj. Progresívne Slovensko by skončilo štvrté so ziskom desiatich percent. Nasleduje hnutie OĽaNO so ziskom 7,9 percenta, Sme rodina so 7,6 percenta a KDH so ziskom 6,2 percenta hlasov. Do parlamentu by sa dostala aj Republika, ktorej svoju podporu vyjadrilo 5,2 percenta účastníkov prieskumu.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 34 mandátov, Smer-SD 27 a SaS 23. Progresívne Slovensko by malo 18 kresiel, OĽaNO a Sme rodina zhodne po 14. S 11 poslancami by bolo v parlamente KDH, Republika by ich mala deväť.

 Na otázku, či by občania chceli mať v budúcnosti silného a rázneho lídra, aj za cenu, že by sa pohyboval na hranici demokratických princípov, vyplýva, že Slovensko takého lídra “určite potrebuje” podľa 32,9% opýtaných. Podľa 25,5% opýtaných ho “skôr potrebuje”, 13,4% odpovedalo, že Slovensko takého lídra “skôr nepotrebuje” a 21,9% opýtaných si myslí, že krajina takého lídra “určite nepotrebuje”.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak