Type to search

POLITIKA

Remišová opäť perlí! “Väčšina opozície chce rozdelenie Európy a vazalstvo k agresorovi!”

Líderka strany Za ľudí a vicepremiérka vlády Edurda Hegera Veronika Remišová reagovala na najnovšie vyhlásenia ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten totiž v stredu podpísal dekrét o čiastočnej mobilizácii. Ministerka investícií a regionálneho rozvoja v tejto súvislosti upozornila aj na situáciu v Národnej rade Slovenskej republiky. Členka menšinovej vlády pritom varuje pred opozičnými poslancami.

Remišová sa rozhodla opäť vystríhať občanov pred opozičnými politikmi, tentoraz jej ako aktualizačný moment poslúžilo vyhlásenie šéfa Kremľa o čiastočnej mobilizácii. „Vidíme, že Rusko najnovšími vyhláseniami výrazne eskaluje vojnu na Ukrajine a vyhráža sa Slovensku aj ostatným krajinám v Európe,“ napísala vo štvrtok večer vo svojom statuse na sociálnej sieti a pripojila aj video.

„Vidíme, aká je situácia v parlamente, vidíme, že väčšina opozície by sa vydala po ceste rozdelenia Európy a vazalstva k agresorovi,“ dvihla varovný prst predstaviteľka menšinovej vlády, pričom nezabudla pripomenúť, že stranu ktorej šéfuje, by mali občania vnímať ako garanciu bezpečnosti. Zo slov Remišovej vyplýva aj to, že to bola práve jej strana, ktorá navrhla za nového šéfa slovenskej diplomacie Rastislava Káčera, ktorý je rovnako ako ona odhodlaný bojovať za Ukrajinu v duchu – nech to stojí, čo to stojí.

„Strana Za ľudí vždy bola zárukou jasnej zahraničnopolitickej orientácie Slovenska, vidíme to aj na výbere nového ministra zahraničných vecí, a celá vládna koalícia nemá v parlamente v tejto oblasti žiadnu rozumnú alternatívu,“ dodala Remišová.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak