Type to search

POLITIKA

A čo bude nabudúce? Prezidentkin PREŠĽAP si všimol bývalý generál Viktorín!

Prezidentka Zuzana Čaputová opäť raz predviedla, že nemusí rešpektovať pravidlá! Generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika) nad najnovšou informáciou len krúti hlavou. A čo bude nabudúce?

“S prekvapením som zaznamenal informáciu, že veniec prezidentky pri smútočnom obrade dvoch ľudí zo Zámockej bol nesený príslušníkmi Čestnej stráže,” upozornil na prehliadnutu skutočnosť na sociálnej sieti Viktorín.

A tu je odpoveď: „Čestná stráž je útvarom OS SR, ktorý stráži sídlo prezidentky SR a jej hostí. V prípade vojny, výnimočného a núdzového stavu plní obrannú funkciu. Zabezpečuje tiež organizovanie výkonu vojenských pôct a plní ústavné, protokolárne a reprezentačné úlohy prezidentky ako veliteľa ozbrojených síl. Okrem toho sa podieľa aj na riešení medzinárodného krízového manažmentu a zapája sa do dobročinných aktivít.“ Popísal Viktorín presný účel čestnej stráže.

“Darmo sa zamýšľam, ale účasť na smútočnom obrade v tejto dikcii nájsť neviem. Nešlo o vzdanie vojenskej pocty, ani o plnenie spomenutých úloh. Preto sa pýtam, pani prezidentka, prečo taká aktivita? Chceli ste ukázať, že nemusíte rešpektovať pravidla? Alebo išlo len o vypočítavý populistický krok pre zlepšenie „ratingu“ v blízkych médiách?,” vymenúva možnosti generál.

Podľa Viktorína má byť prezidentka tá prvá, ktorá dodržuje pravidlá a rešpektuje ich. “Alebo plánujete poslať čestnú stráž do obcí na Slovensku, aby asistovala pri akomkoľvek smútočnom obrade?”

“Riadiť spoločenské procesy znamená mať skúsenosti, a toto Vy žiaľ nemáte, aj keď by Vaše okolie chce všemožne vidieť. Skúste si vypočuť príslušníkov OS SR, čo si o tom myslia a ako tento krok hodnotia. Možno budete prekvapená,” uzavrel generál Viktorín.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak