Type to search

POLITIKA

Nové spôsoby trestov na Slovensku? Kolíkovej novela Trestného zákona má 597 pripomienok!

K novele Trestného zákona vzniesli subjekty 597 pripomienok, z toho 197 zásadných a jednu hromadnú. Návrh z dielne rezortu spravodlivosti bolo možné pripomienkovať do pondelka (21. 11.). Vyplýva to z informácií zverejnených na legislatívnom portáli slov-lex.sk.

Pôvodne bola lehota na pripomienkovanie stanovená do 2. decembra. „Skrátenie lehoty sme avizovali s viac ako týždňovým predstihom, takže naozaj nikto nemôže byť ukrátený o právo vyjadriť sa k návrhu zákona. Dôvodom skrátenia lehoty je snaha ministerstva uskutočniť potrebné rozporové konania ešte v decembri s cieľom predložiť návrh na rokovanie vlády začiatkom budúceho roka,“ uviedli pre TASR z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti (MS) SR.

Predstavitelia Najvyššieho súdu SR, Generálnej prokuratúry SR a Slovenskej advokátskej komory v spoločnom vyhlásení v pondelok (21. 11.) uviedli, že trestná politika na Slovensku je v súčasnosti deformovaná neprimerane vysokými trestnými sadzbami, ktoré sa pri niektorých skutkových podstatách vymykajú európskym zvyklostiam.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak