Type to search

POLITIKA

Dopálil ho jej prejav v parlamente? Kollár venoval prezidentke STROHÝ odkaz!

Prezidentka Zuzana Čaputová (49) v utorok predniesla v Národnej rade svoju správu o stave republiky. Upozornila v nej aj na hrozbu, že politická kríza prerastie do vážnej krízy demokracie. V takom prípade bude podľa nej lepšie umožniť občanom nanovo si vybrať svojich volených zástupcov. Na slová hlavy štátu ostro zareagovala opozícia, no aj šéf parlamentu Boris Kollár (57)!

Čaputovej slová sa zrejme najväčšmi dotkli šéfa opozičného smeru, ktorý sa voči nim ohradil. V utorkovej správe o stave republiky podľa neho ukázala, že stojí na strane koalície. “Priamo zaútočila na stranu Smer-SD tým, keď komentovala naše úsilie poukazovať na hrubé porušovanie princípov právneho štátu zo strany skupiny politicky angažovaných vyšetrovateľov, prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry a niektorých sudcov na Špecializovanom trestnom súde,”vyhlásil Fico.

Naopak, premiér Eduard Heger ocenil, že prezidentka vo svojej správe apelovala na prijatie štátneho rozpočtu na budúci rok. Súhlasí s prezidentkou, že Slovensko čelí hybridným hrozbám, na ktorých zvládnutie nebolo pripravené. K polarizácii spoločnosti podľa neho prispieva najmä populizmus. “Spoločnosť je výrazne polarizovaná. Príčiny môžeme hľadať v krízach, ktorými si posledné dva roky prechádzame. K polarizácii však hlavne prispieva populizmus, ktorý hoci je súčasťou politického zápasu, dnes jeho používanie predstavuje hazard s negatívnymi náladami. Práve tu vidím našu spoločnú úlohu s pani prezidentkou, aby sme spoločne pôsobili na zmenu k lepšiemu,”uviedol Heger.

“Máme dosť problémov v krajine, nechcem aj ja rozoštvávať a robiť politiku zo správy, ktorú predniesla prezidentka,” uviedol na adresu jej prejavu predseda parlamentu Boris Kollár.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak