Type to search

POLITIKA

Heger: Ukrajina bude cez zimu potrebovať našu pomoc a peniaze!

Ukrajina potrebuje našu pomoc! A to najmä počas tohtoročnej zimy. Solidarita a podpora spojencov jej pomôže k tomu, aby mohla na jar spustiť ešte väčšiu ofenzívu a opätovne dobyla od Rusov ešte viac svojho územia. Vo štvrtok to na stretnutí predstaviteľov politickej skupiny Európskej ľudovej strany (EPP) v Európskom parlamente vo Viedni uviedol premiér SR Eduard Heger (OĽANO), informuje TASR.

Heger mal tlačovú konferenciu spolu s predsedom EPP Manfredom Weberom z Nemecka, ktorý slovenského premiéra vyzdvihol ako jednu z kľúčových postáv toho, ako by mala politika EPP vyzerať.

„Slovensko ako susedný štát Ukrajiny poskytlo útočisko státisícom matiek z deťmi, ktoré zo svojej vlasti utekali pred vojnou. Ukrajine však pomáhame aj vojensky, humanitárne a technicky,“ uviedol Heger.

Dodal, že všetci vidia, čo ruský prezident Vladimír Putin Ukrajincom spôsobuje – ničí ich infraštruktúru a zdroje a necháva ľudí napospas mrazom. Preto je potrebné, aby západní spojenci Ukrajine ešte viac pomáhali, aby dokázala prežiť zimu.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak