Type to search

POLITIKA

Dzurinda chce zastaviť úpadok a chaos, strana Modrá koalícia má podporu len 0,1% ľudí

Dzurinda je späť! Expremiér Mikuláš Dzurinda predstavil základy Modrej koalície. Urobil tak na piatkovej tlačovej konferencii. Zároveň predstavil členov novej strany. V rámci desiatich princípov Modrej koalície sa píše, že ide o liberálno-konzervatívnu stranu.

„Pri rozhodovaní, tvorbe programu a v každodennej politickej práci sa pridržiavame hodnôt a ideí náboženského a kultúrneho dedičstva Európy, ako aj zásad sekulárneho humanizmu,“ hovorí dokument. Zdôrazňuje aj postavenie občana v rámci štátu a rešpektovanie ľudských práv. Podčiarkuje prozápadné a proeurópske smerovanie. Apeluje aj na rozvoj ekonomiky, investície a zásadné reformy.

Cieľmi Modrej koalície je podľa Dzurindu zastaviť úpadok a chaos a privodiť pozitívny obrat Slovenska. „Dnešná politická kultúra, predovšetkým v parlamente, je ďalej neudržateľná,“ poznamenal.

Pripomíname, že podľa prieskumu agentúry AKO zverejneného 19. januára mala strana Spolu – občianska demokracia preferencie hlboko pod hranicou jedného percenta. Konkrétne jej namerali, že má u voličov podporu 0,1 percenta hlasov.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak