Type to search

POLITIKA

Sulík v spolupráci s Republikou? Na Slovensku je už možné naozaj všetko

Plánuje SaS spoluprácu s hnutím Republika, ktoré založil europoslanec Milan Uhrík (38) a sú v nej aj bývalí členovia Kotlebovej ĽSNS? Exminister hospodárstva a líder SaS Richard Sulík (55) vyvolal otázniky svojím nedávnym výrokom, ktorý museli dovysvetľovať jeho vlastní poslanci.

V nedeľnej diskusnej relácii Na telo šéf parlamentu Boris Kollár (57) definitívne vylúčil spoluprácu hnutia Sme rodina s Republikou. To, že Sme rodina určite nepôjde do vlády s politickou stranou Milana Uhríka, už predtým vylúčil aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

Lídra strany SaS sa, naopak, pýtali, či by chcel byť spolu vo vláde s Kollárom. Sulík razantne vyhlásil, že k téme sa vyjadrí 110 dní pred konaním volieb. „Jediné, čo platí, lebo tak rozhodol náš kongres, a to je pre mňa záväzné, že do vlády nepôjdeme so Smerom, s ĽSNS a SNS,“povedal Sulík. Keďže šéf liberálov nespomenul hnutie Republika, pre niektorých to poslúžilo ako podnet na špekulácie, že SaS nevylučuje spoluprácu s odídencami od Mariana Kotlebu.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak