Type to search

POLITIKA

Matovičova “očista spoločnosti”: Prvý na rane je exminister Kaliňák, NAKA ho obvinila z vážneho zločinu

Všetko stojí na Imreczem. Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. pre zločin podplácania. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Polícia priblížila, že obvinení mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR.

Podľa vyšetrovateľa poskytli úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR v súvislosti s výkonom tejto funkcie, podľa informácii z portálu Aktuality ide o Františka Imreczeho.

Naka obvinila exministra vnútra Roberta Kaliňáka a oligarchu Jozefa Brhela z podplácania. „Vyšetrovateľ NAKA P PZ vzniesol dňa 01.02.2023 obvinenie osobám Robert K. a Jozef B. st. pre zločin podplácania podľa § 333 ods. 1, ods. 2 písm. b), ods. 3 Trestného zákona,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Obvinili ich, že poskytli úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR v súvislosti s výkonom tejto funkcie. „Skutok je založený výlučne na lživej výpovedi kajúcnika Františka Imreczeho,“ vyhlásil Kaliňákov advokát Lindtner.

Matovič len pred pár dňami počas rozpravy v NR SR uviedol, že “predčasné voľby musia byť v čo najneskoršom možnom termíne. Aby ešte mohli OČTK konať. A pokračovať v „očiste spoločnosti.“

Na to, že dôjde k zatýkaniam, upozorňovala opozícia. V posledných týždňoch. Nielen predseda Smer-SD Robert Fico, ale i Matúš Šutaj Eštok z Hlas-SD. „Keďže zúfalci, ktorí chcú vládnuť ešte 9 mesiacov nemajú žiadne riešenia pre ľudí, stavím sa, že prídu ďalšie zatýkania,“ vyjadril sa.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak