Type to search

DOMÁCE

Mravce, kaktusy, morské riasy a bielkoviny hmyzu! LIDL obmedzí mäsové výrobky

Veľký reset! Veľký európsky reťazec potravín Lidl sa bude snažiť znížiť množstvo mäsových výrobkov predávaných vo svojich predajniach v prospech „alternatívnych“ zdrojov bielkovín, aby podporil globálnu zelenú agendu, informuje Breitbart.

Riaditeľ nákupu spoločnosti Lidl pre nemecký trh Christoph Graf tento týždeň na berlínskej akcii „Zelený týždeň“ povedal, že maloobchodný predajca diskontných supermarketov sa bude snažiť opustiť predaj mäsa, pretože „neexistuje druhá planéta“.

V komentároch, o ktorých informovali nemecké noviny Der Spiegel, šéf obchodu s potravinami uviedol, že na uspokojenie požiadaviek globálnej populácie je potrebné znížiť spotrebu mäsa na Západe.

Zatiaľ čo Graf tvrdí, že rozhodnutie o postupnom vyradení mäsa by sa nemalo vnímať ako pokus diktovať zákazníkom, ako majú žiť svoje životy, povedal, že dúfa, že dokáže „motivovať“ nakupujúcich, aby si kupovali viac rastlinných bielkovín.

Pokračoval, že odklonom od mäsa by spoločnosť získala podporu od mladších generácií a povedal: „Verím, že mladšia generácia je šťastná, keď sa touto témou zaoberáme.“

„Ak miliarda ľudí prestane jesť mäso, poviem vám, bude to mať veľký vplyv. Nielenže to má veľký vplyv na súčasný potravinový systém, ale bude to inšpirovať aj inováciu potravinových systémov,“  tvrdí priemyselný manažér .

„Predpokladám, že v budúcnosti budeme mať bielkoviny, ktoré nepochádzajú z mäsa, pravdepodobne budú chutiť ešte lepšie,“ dodal.

Svetové ekonomické fórum, založené milionárom narodeným v Nemecku Klausom Schwabom , je popredným hlasom hnutia za vegetariánsku stravu a obhajuje, aby ľudia jedli viac „ klimaticky prospešných potravín “, ako sú riasy, kaktusy a morské riasy.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak