Type to search

POLITIKA

Saková o pomoci Ukrajine: V prvom rade sa MUSÍME vedieť postarať o Slovákov!

Saková o pomoci Ukrajine vyhlásila, že musí byť zo strany Slovenska primeraná. Vláda by podľa nej mala v prvom rade myslieť na občanov Slovenskej republiky.

Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa (SaS) považuje septembrový termín predčasných parlamentných volieb za kompromis, s ktorým nie sú všetci spokojní. Bol za to, aby sa voľby konali v júni. Septembrový termín je podľa nezaradenej poslankyne NR SR Denisy Sakovej z mimoparlamentného Hlasu-SD nevýhodný pre ľudí a krajinu. Vyplýva to z ich vyjadrení v diskusnej relácii TA3 V politike.

„Do konca októbra sa bude skladať vláda, bude sa riešiť programové vyhlásenie vlády, budú sa hľadať prieniky medzi jednotlivými volebnými programami, a už musíte riešiť návrh štátneho rozpočtu,“ skonštatovala Saková.

Saková zopakovala, že Hlas už na začiatku vojny odsúdil vojenskú agresiu. Vláda podľa nej môže pomáhať Ukrajine, no mala by v prvom rade myslieť na občanov Slovenskej republiky.  „Keď sa ideme starať o druhých, musíme sa v prvom rade vedieť postarať aj o Slovákov,“ dodala.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak