Type to search

DOMÁCE

Ficov byt u BAŠTERNÁKA má nového majiteľa! NEUVERÍTE, kto to je

Bytový komplex Bonaparte v centre hlavného mesta sa roky spájal s menom politika Roberta Fica. Ten sa z bytovky odsťahoval až po tom, ako súd uznal vlastníka bytu Ladislava Bašternáka za vinného.

Jeden z najluxusnejších bytov v hlavnom meste opäť vymenil majiteľa. Ani nie pred rokom sa nehnuteľnosť odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka dostala v dražbe do rúk neznámeho Čecha a ku koncu roka už na liste vlastníctva bol zapísaný ďalší prevod vlastníckeho práva.

Dražbu Bašternákovho bytu sprevádzala kopa problémov. Ako je už dobre známe, podnikateľovi okrem päťročného trestu za mrežami súd uložil aj trest prepadnutia majetku. Keďže väčšinu stihol prepísať na svoju rodinu, zostal mu len spomínaný byt v Bonaparte, v ktorom dlhé roky spolu s rodinou býval predseda Smeru Robert Fico. Ten sa z bytovky odsťahoval v roku 2019, teda až po tom, ako súd uznal Bašternáka za vinného. Byt následne prepadol štátu a nakoniec sa ho po rokoch podarilo predať. A to za sumu 1,5 milióna eur. 

Aktuálne sa podľa zistenia HN novým majiteľom atraktívneho apartmánu v komplexe Bonaparte na Hradnom vŕšku stal Miroslav Strašifták. Podľa realitného makléra Petra Slováka sa nehnuteľnosti v blízkosti Bonaparte aktuálne ponúkajú v cenovej kategórii 5 500 až 6 500 eur za štvorcový meter. „Čo by pri podlahovej ploche bytu tvorilo sumu 2,45 milióna eur. Ak by sme prirátali terasy za polovičnú sumu, tak prirátajme k cene asi 360-tisíc eur,“ vyratúva. To však ešte nie je konečná suma.

Len na porovnanie, susedný byt, ktorý dávnejšie patril už odsúdenému Marianovi Kočnerovi, jeho nový majiteľ a bývalý člen vedenia Prvej stavebnej sporiteľne Erich Feix ponúkal za sumu takmer 4,29 milióna eur.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak