Type to search

POLITIKA

MEGATRAPAS v priamom prenose! Heger a Naď sa domotali, a každý tvrdil niečo iné

Tlačová konferencia, na ktorej Eduard Heger dočasne poverený funkciou predsedu vlády a Jaroslav Naď dočasne poverený riadením ministerstva obrany oznámili, že vláda jednomyseľne rozhodla o odoslaní Migov na Ukrajinu, vojde do slovenských dejín.

Okrem iného aj tým, ako v priebehu niekoľkých sekúnd usvedčil Naď Hegera z klamstva. Na tvárach im pritom nebolo vidieť, žeby si to niektorý z nich uvedomoval. Upozornil na to včera Tomáš Taraba (Život NS): “Najväčšie klamárske duo slovenskej politiky, ktoré sa ani nevie dohodnúť pred tlačovkou na jednej verzii klamstva. Pat a Mat by to dali lepšie.” Taraba pripojil zostrih zo spomínanej tlačovej konferencie.

Novinári v zostrihu videa žiadajú od Hegera právnu analýzu, ktorá potvrdzuje, že odvolaná, dočasne poverená vláda má právo poslať Migy na Ukrajinu. Heger odpovedá: “Taká analýza neexistuje!” s dôrazom na slovo neexistuje. “My sme takú analýzu ani nepotrebovali.”

Následne prestrih na Naďa: “Doplním, ako sme prišli k tomuto riešeniu. Na základe, áno, odbornej diskusie aj na ministerstve, ktorá má aj písomnú podobu…” Pochopiteľne novinári reagovali: Najprv pán premiér hovorí, že neexistuje, vy hovoríte, že ju máte. Teda prečo je problém ju zverejniť?

Neskôr o analýze, o ktorej Heger tvrdil že neexistuje Naď hovorí: Keď ja dostanem analýzu, ktorú mimochodom mám k dispozícii tu, a môžem vám ju ukázať… Tá analýza bola urobená pre mňa ako pre ministra obrany, nebudem vám hovoriť, že nie je. Je… A opäť Heger: “… Čiže preto vám hovorím, že nejaká analýza, ktorú vy chcete od nás a my vám ju nechceme ukázať, neexistuje! To nie je o tom, že my máme nejaký dokument utajovaný, alebo niečo podobné. Nič také neexistuje!

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak