Type to search

ZAHRANIČIE

Po zatykači na Putina prišla ruská odpoveď! Medvedev: Haag zničíme

Medvedev na svojom účte v komunikačnej platforme Telegram reagoval na rozhodnutie Medzinárodného trestného súdu v Haagu, ktorý uplynulý piatok vydal zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina a detskú ombudsmanku Mariu Ľvovovú-Belovovú. Obaja sú podľa ICC osobne zodpovední za násilnú deportáciu detí z okupovaných ukrajinských území do Ruska.

Putinov kremeľský nástupca i predchodca vyhlásil, že pokusy súdiť prezidenta jadrovej mocnosti na Medzinárodnom trestnom súde by mali „obludné dôsledky“ pre medzinárodné právo. Pohrozil tiež, že Rusko by na tieto akcie mohlo reagovať raketovým útokom na sídlo ICC.

„Sudcovia ICC sa zbytočne zanietili. Akože: Pozrite, sme statoční, nepos…li sme sa a zdvihli ruku proti najväčšej jadrovej veľmoci. Žiaľ, páni, nad všetkými sú Boh a rakety. Je celkom možné si predstaviť cielené použitie hypersonického Onyxu zo Severného mora z ruskej lode na haagsku budovu súdu. Nedá sa, žiaľ, zostreliť. A súd je len úbohá medzinárodná organizácia, a nie obyvateľstvo krajiny NATO. Vojnu preto nezačnú. Budú sa báť. A nik ho nebude ľutovať. Takže, občania sudcovi, pozorne hľaďte do neba,“ napísal Medvedev.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak