Type to search

POLITIKA

Koalícia HLAS, PS a SAS je POTVRDENÁ! Tu je DÔKAZ

Poslanec NR SR Peter Kmec sa vyjadril, že sa sa jeho názorové hodnoty ako člena strany Hlas na 95% zhodujú s tými, ktoré majú strany SaS a Progresívne Slovnesko.

Kmec končí na poste zahraničného tajomníka Hlasu-SD. Minulý týždeň na verejnej diskusii kritizoval Rusko a prihlásil sa k Západu. Vo svojich názoroch sa takmer vo všetkom zhodol s predstaviteľmi strán SaS a Progresívne Slovensko (PS).

„Dnes som požiadal predsedu Hlasu Petra Pellegriniho o uvoľnenie z funkcie zahraničného tajomníka Hlasu. Uvedomujem si, že moje vyjadrenia v akademickej diskusii, hoci výrazne skreslené účelovým zostrihom vo zverejnenom videu, neboli v súlade s oficiálnou líniou strany,“ napísal na Facebooku Kmec, ktorý v minulosti pôsobil aj ako veľvyslanec v Spojených štátoch.

„Zahraničná politika Hlasu je jasná a nemenná – na prvom mieste musia byť slovenské národné záujmy a suverénna proslovenská politika. A rovnako je nám jasné, že o budúcej vláde rozhodnú výlučne ľudia vo voľbách,” zopakoval svoje dlhodobé stanovisko expremiér Peter Pellegrini po Kmecovej rezignácii.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak