Type to search

POLITIKA

Sulíkova pandorina skrinka OTVORENÁ: Na svoj austrálsky ranč nečakal, raj si spravil už v Dubaji!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 12

Dosluhujúci minister hospodárstva Karel Hirman má evidentne svojho predchodcu Richarda Sulíka poriadne v zuboch. Pred svojim odchodom totižto uverejnil závažné obvinenia, ktoré naznačujú vyslovene nezodpovedné šafárenie so štátnymi peniazmi za čias šéfovania Sulíka v rezorte hospodárstva. Má ísť hlavne o neuhradené účty v hodnote presahujúcej milión eur, ktoré mali vzniknúť pri príležitosti výstavy Expo v Dubaji, za čo Sulíka široko a priamočiaro kritizovali.

Obrovské faktúry mali prísť napríklad za konzumáciu jedla a nápojov. Alebo za ubytovanie v apartmánoch, ktorých malo mať ministerstvo prenajatých až osem. Len za jedlo a pitie má mať ministerstvo podlžnosti vo výške cez 50-tisíc eur. Trošku drahá večera, čo poviete?

Predmetné apartmány mali navyše väčšinou obsadiť Sulíkovi známi a kamaráti. Hirman tvrdí, že zamestnanci ministerstva v skutočnosti obsadili len tri z nich. Verejnosť je už dnes oboznámená s tým, že Sulík zobral do Dubaja napríklad svoju dcéru, ale aj množstvo iných verejne známych osôb. Špekuluje sa napríklad, že sa v Dubaji mala objaviť aj dvojica influencerov Zuzana Plačková a René Rendy, ktorá mala nedávno na krku závažné obvinenia z drogových zločinov. Na ubytovanie týchto osôb malo ministerstvo vyčleniť až 180 tisíc eur.

„Zatiaľ môžem konštatovať, že nám tu ostal jeden veľký bordel v dokladoch. Nevydokladované výdaje a použitie štátneho majetku v sumách stoviek tisíc eur. Na druhej strane sú tu údajné pohľadávky za údajne poskytnuté služby a neviem, čo všetko. Rádovo v desiatkach a stovkách tisíc eur,“ tvrdí Hirman pre denník Pravda.

„Je to čierna diera a ďalšie cifry nabiehajú,“ povedal Hirman.„V každom prípade to máme na stole a uplatňujú si to voči nám. Moji nástupcovia to budú musieť riešiť tak, aby daňový poplatník za tieto výlety a služby neplatil, alebo aspoň platil čo najmenej,“ dodal šéf rezortu

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak