Type to search

POLITIKA

Fico sa pustil do Naďa: Klamárom ako on sa neverí, klamárov treba kontrolovať

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 19

Predseda strany Smer-SSD Robert Fico: Vláda SR 26. februára minulého roka rozhodla o darovaní vojenského materiálu v hodnote 8,6 milióna eur zo zásob štátnych hmotných rezerv. SMER – SSD opakovane žiadal v NR SR, aby boli tieto informácie verejnosti poskytnuté, ale vždy to bolo odmietnuté vládou. Nech pán Rudolf odpovie, čo sa stalo so 120 mm muníciou, ktorá bola v skladoch štátnych hmotných rezerv, keď minister obrany Naď potvrdil, že darovali Ukrajine 12 000 kusov 120 mm munície.

Strana Smer-SSD dlhodobo upozorňuje na nedostatok munície v slovenských skladoch. “Žiadne vykrúcanie sa nejakého Sulíkovho Rudolfa zo štátnych hmotných rezerv a večného klamára Naďa, ktorý celé Slovensko oklamal pri Migoch a S-300, nemôže zmeniť nič na fakte, že zásoby munície krajín východnej hranice NATO sú výrazne poddimenzované. Vláda SR 26. februára minulého roka rozhodla o darovaní vojenského materiálu v hodnote 8,6 milióna eur zo zásob štátnych hmotných rezerv. SMER – SSD opakovane žiadal v NR SR, aby boli tieto informácie verejnosti poskytnuté, ale vždy to bolo odmietnuté vládou. Nech pán Rudolf odpovie, čo sa stalo so 120 mm muníciou, ktorá bola v skladoch štátnych hmotných rezerv, keď minister obrany Naď potvrdil, že darovali Ukrajine 12 000 kusov 120 mm munície,” hovorí predseda Smeru-SSD Robert Fico.

Zároveň opätovne vyzyval nového ministra obrany Sklenára, aby sa rozhodol, či bude kryť klamstvá Naďa alebo zverejní všetky informácie ohľadom:
-munície a vojenskej výzbroje, ktorá bola darovaná Ukrajine,
-v akom stave sú naše zásoby munície,
-ako je zabezpečená obranyschopnosť Slovenskej republiky.

“Výhovorky typu, že sa o nás spojenci postarajú, nech si strčia za klobúk. Keďže je Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť nefunkčný, ako je nefunkčná aj celá národná rada, poslanecký klub SMERu – SSD musí prevziať iniciatívu a vykonať kontrolnú činnosť. Z titulu nadradenosti NR SR vláde SR žiadame nového ministra obrany M. Sklenára o okamžité stretnutie sa s poslaneckým klubom SMERu – SSD k daným mimoriadne závažným témam,” dodáva Fico.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak