Type to search

POLITIKA

Čaputová sa pustila do nemilosrdného boja s Ficom! “Idem využiť VŠETKO!”

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 29

Právne kroky voči predsedovi strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robertovi Ficovi sú v príprave. V diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O 5 minút 12 to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.

Čaputová chce, aby podanie bolo kvalitné a uviedla, že sa pripravuje. Prezidentka sa vyjadrila, že už ani nevie, či má ešte zmysel vyjadrovať sa ku klamlivým tvrdeniam o jej osobe.

Podotkla ale, že ich autori nepredložili žiadny dôkaz, keďže žiadny ani neexistuje. Podľa nej to vedie k oslabovaniu úradu prezidenta a je toho názoru, že takéto tvrdenia menia politiku len na boj.

Prvý dialóg o zostavovaní vlády povedie po predčasných parlamentných voľbách s človekom, ktorý bude stáť na čele víťaznej strany, uviedla v odpovedi na otázku, či by poverila zostavovaním vlády Fica, ak by Smer-SD vyhral voľby.

Prezidentka Zuzana Čaputová je zatiaľ s výkonom úradníckej vlády spokojná. „Mám z toho nateraz naozaj dobrý pocit,” uviedla hlava štátu v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Pozitívne Čaputová zhodnotila i doteraz prezentované priority kabinetu. Doplnila tiež, že vláda zatiaľ odoláva politickým útokom a snahám vtiahnuť ich do politického boja.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak