Type to search

POLITIKA

Šokujúci návrh Progresívneho Slovenska: Začali povinným očkovaním, teraz diaľnica na Ukrajinu!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 19

Nie je to tak dávno, čo mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko (PS) spustila kampaň na povinné očkovanie Slovákov proti covidu. V súčasnosti jednu celú tlačovú besedu venovali progresívci Ukrajine. Strana PS v rámci predvolebnej kampane poukazuje na výhody rýchleho vstupu Ukrajiny do EÚ, ktorý by podľa nich priniesol ekonomické benefity podnikateľskému sektoru na Slovensku.

Podpredseda strany PS Valášek poukázal nielen na potrebu vstupu Ukrajiny do EÚ a jeho prínos pre Slovensko, ale aj na potrebu „fyzických prepojení” Slovenska s Ukrajinou.

„Predošlé vlády mali tendenciu správať sa k tej východnej hranici, akoby za ňou žili vlci a nič iného”, podotkol podpredseda PS a zároveň poukázal na neprepojenosť Slovenska s Ukrajinou pomocou diaľnice, keďže podľa neho D1 končí ďaleko od ukrajinských hraníc a susedia Ukrajiny ako napríklad Poľsko si už diaľnicu dávno postavili. Valášek poukázal na miliardy, ktoré EÚ presmerovala do rôznych európskych fondov na podporu lepšieho fyzického prepojenia medzi EÚ a jej susediacimi krajinami. Podľa Valáška si Slovensko podalo prihlášku na prepojenie D1 smerom na Ukrajinu len prednedávnom, čo je podľa neho príliš neskoro.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak