Type to search

POLITIKA

Kéry píše o prezidentke: Čaputová prispela k neskutočne veľkému rozdeleniu našej spoločnosti

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 26

Marián Kéry, poslanec NR SR (Smer-SSD): Prezidentka Čaputová sa so šťastím veru nevedela príliš deliť. Nečudo, keď národu príliš nerozumela. Ale bojí sa aj vlastného pádu. Teraz sa už bez zábran bude môcť vložiť do predvolebného súboja.

Milan Rastislav Štefánik raz povedal: ,,Búrlivý je život môj, bude plný zápasov. So šťastím by som sa delil, ak však padnem, chcem padnúť sám.” Inak povedané, Štefánik nám povedal, že zo životných zápasov sám od seba bez boja len tak neutečie. Že je pripravený tak na životné výhry, ako aj prehry.

Čo nám dnes, po viac ako 100 rokoch po Štefánikovi, odkazuje svojím rozhodnutím, že druhýkrát kandidovať nebude, prezidentka Zuzana Čaputová? O rok odídem zo spoločnej lode. Bez boja. Už nemám síl sa čo i len pokúsiť o opakovanú kandidatúru. Čo sa mohlo stať? Zuzana Čaputová pri pohľade do zrkadla možno definitívne pochopila, že jej klesajúca dôvera v slovenskej verejnosti je logickým dôsledkom všetkých jej liberálnych a protislovenských krokov za posledné štyri roky. Že do prezidentských volieb v roku 2024 bude jej kurz na znovuzvolenie už len klesať.

Súhlasím so stanoviskom našej strany SMER-SSD, že prezidentka Čaputová sa obracala ľuďom na Slovensku vždy chrbtom, žiaľ, aj vtedy, keď ju potrebovali najviac. Čo je asi najhoršie, sama vo veľkej miere prispela k neuveriteľne hlbokému rozdeleniu našej spoločnosti. Až tak hlbokému, že si aj mimovládky financované zahraničím museli uvedomiť, že jej šance pôsobiť v prezidentskej funkcii druhé volebné obdobie sa už začali rýchlo zmenšovať. Že ak chcú (tie mimovládky), aby z prezidentského paláca pokračovalo šírenie liberálnej a antislovenskej politiky, potom musia hľadať náhradu. No a keďže podľa všetkého danú náhradu už našli, rozhodnutie Zuzany Čaputovej o nekandidovaní nemohlo ďalej čakať. Ani prekvapiť. Prezidentka Čaputová sa so šťastím veru nevedela príliš deliť. Nečudo, keď národu príliš nerozumela. Ale bojí sa aj vlastného pádu. Teraz sa už bez zábran bude môcť vložiť do predvolebného súboja a po parlamentných voľbách bez okolkov poveriť zostavením vlády toho, koho uzná za vhodné, a nie víťaza volieb, napísal poslanec Marián Kéry.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak