Type to search

DOMÁCE

Černák a Kočner sa pochytili vo väzení! Exmafián zúri: Musel som ho upratať, mňa si nekúpi!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 12

Mikuláš Černák je za mrežami viac ako 25 rokov, pričom obýva jednu z ciel vo väznici s najprísnejším stupňom stráženia. Najnovšie si však môže užívať väčšiu slobodu, vďaka čomu sa dostane do kontaktu s osobami ako je Marián Kočner.

Mikuláš Černák bol takmer 25 rokov na tzv. samotke, kde väčšinu dňa trávil výrobou súčiastok pre automobilový priemysel. Nedávno sa však jeho život radikálne zmenil, keďže zmiernenie bezpečnostných pravidiel mu umožňuje stretávanie sa s inými väzňami. Momentálne má na starosti výdaj stravy pre odsúdených.

Bývalý šéf podsvetia roznáša spoluväzňom stravu po celách, pričom má piatich pomocníkov. ,,Robím vydávača. Ráno o štvrtej mi dovezú z kuchyne jedlo, preberiem to, porozdeľujem. Niektorí majú diéty, podľa toho sa musím riadiť, čo môžu a čo nie,“ vysvetlil pre plusku.sk.

Podľa jeho slov podáva jedlo 110 odsúdeným, vďaka čomu mu dni ubehnú omnoho rýchlejšie. Jedným z väzňov, ktorý si denne preberá stravu priamo od Černáka, je aj známy podnikateľ Marián Kočner. Obvinení súvisiacich s objednávkou vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa zbavil a súd ho oficiálne oslobodil.

Kočner je však odsúdený na 19 rokov za falšovanie miliónových zmeniek. Rozhodnutie stále nie je právoplatné. Aj napriek tomu dúfal, že vo väzení bude mať určité výhody. ,,Myslel si, že aj za mrežami to funguje tak ako vonku a že aj tu sa mu budú ľudia pchať do jeho priazne. Trošku som ho musel umierniť, lebo jeho ego ho prevyšuje o štyri metre. Tu je tvoje miesto a ako sa budeš ty správať, tak ja budem k tebe pristupovať. Mňa si nekúpi ničím,“ prezradil rodák z Brezna, ktorý musel ,,kolegovi“ pripomenúť, kde sa nachádza.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak