Type to search

DOMÁCE

Hegerov kamoš z Tiposu mal dostať 100-tisícovú odmenu! Zamestnanec konečne začal rozprávať

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 12

Najskôr opozičná strana Smer-SD, následne aj médiá sa v priebehu minulého roka márne snažili overiť informácie naznačujúce, že vtedajší generálny riaditeľ národnej lotériovej spoločnosti TIPOS Marek Kaňka dostal vysoké odmeny. Pohybovali sa údajne na úrovni šesťmiestnej sumy.

Podpredseda strany Smer-SD Erik Kaliňák išiel osobne do sídla budovy štátnej akciovej spoločnosti TIPOS, ktorý dnes patrí pod OĽaNO a ministerstvo financií, aby sa jeho šéfa Mareka Kaňku, dvorného marketéra OĽaNO, ktorý hnutiu desať rokov pomáha s mediálnymi kampaňami, opýtal na podozrenia o odmene vo výške 100-tisíc eur, ktorú mal dostať už na začiatku jeho nástupu do funkcie.

“Pán Kaňka sa okrem iného preslávil aj kúpou filtrov na čistenie vody od fínskeho bezdomovca, ktoré v zápätí predal stratenému Grékovi. Na takéto daňové podfuky sme si však už pri strane OĽaNO zvykli,“ skonštatoval Kaliňák. Dodal, že “je už verejným tajomstvom, ktoré máme potvrdené z viacerých zdrojov, že pán Kaňka bol štedro odmenený z peňazí daňových poplatníkov, a to vo výške nádherných 100-tisíc eur.“

Istý zamestnanec Tiposu napísal o Kaňkovej odmene tiež: „Je odporné, že v dnešnej dobe, keď ľudí prepúšťajú, znižujú im výplaty, krachujú firmy, dostane šéf Tiposu šesťcifernú odmenu na hazarde a ľudskom nešťastí. A ešte odpornejšie je, že sa to snažia silou-mocou zakryť.“

„A to, že som sa od jeho asistentky dozvedel, že pán Kaňka je buď na úrade vlády, alebo na ministerstve financií, nám odhalilo, za čo asi bola tá stotisícová odmena v skutočnosti. Nie za výsledky v Tipose, ale za zákulisnú prácu pre OĽaNO vo vláde,“ uviedol Kaliňák na záver.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak