Type to search

POLITIKA

Heger všetko vybavil: Onedlho už možno nebude ani na dôchodky a chod zdravotníctva

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 18

Kto klame? Kým náš bývalý odvolaný odvolaný premiér Eduard Heger tvrdí, že „všetko vybavil“ a štát „zanechal v skvelom stave,“ jeho nástupca, úradník Zuzany Čaputovej Ľudovít Ódor hovorí, že by samosprávam aj pomohol. Ale nie je z čoho. A dodáva, že na jeseň môže byť ešte horšie. Otázkou potom je aj to, či je v poriadku, ak tento pán v jednej vete povie, že nebude na chod zdravotníctva, ani dôchodky a v druhej oznámi milióny, ktoré darujeme Ukrajine.

Hegerovci zobrali z rozpočtov samospráv niekoľko sto miliónov eur. Na „Igorove atómofky.“ Odnášajú si to občania. Zvýšené mestské poplatky, dane, poplatky za škôlky, nedostatočná úprava ciest, či kosenie.. a je toho oveľa viac. Čo pre obyčajného človeka zabezpečujú mestá a obce. A niekto to zaplatiť musí..

Náš bývalý premiér na sociálnej sieti verejnosť i Ódora informoval, že je všetko v poriadku.

„Ešte ako predseda vlády som vyčlenil 200 miliónov eur na pomoc samosprávam. Takmer polovica z nich bola vyplatená ešte za mojej vlády. Zvyšné peniaze sú k dispozícii, nachystané v schválenom štátnom rozpočte,” uviedol Heger.

Dočasný premiér Ódor však tvrdí niečo úplne iné.

Na Slovensku podľa neho už dávno nebola vláda, ktorá by tak intenzívne rokovala so samosprávami, no aktuálne im vyplatenie 108 miliónov eur na zvýšené náklady na energie sľúbiť nemôže.

„Žiaľ, v tomto stave, keď máme nad rámec rozpočtu vyplatiť vyše 700 miliónov eur, nevieme prisľúbiť tieto peniaze, keďže možno na jeseň potom nebude na dôchodky alebo na zdravotnú starostlivosť,“ povedal Ódor.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak