Type to search

POLITIKA

Šeliga sa bije do prś! “Žilinka je zbabelec, mňa nezastraší!”

Poslanca NR SR Juraja Šeligu vypočúvali pre podozrenie z trestného činu ohovárania generálneho prokurátora Žilinku z dôvodu, že ho nazval zbabelcom.

Poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga (Demokrati) sa podľa svojich slov nenechá zastrašiť generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom a aj naďalej si myslí, že je zbabelec. Povedal to po výsluchu na Okresnom riaditeľstve policajného zboru Bratislava 1. Vypočúvali ho pre podozrenie z trestného činu ohovárania generálneho prokurátora Žilinku z dôvodu, že ho nazval zbabelcom. „Generálny prokurátor za to, že mu niekto povie, že je zbalebec, ťahá ľudí po výsluchoch. Veľmi dobre vie, že som jej kritik a nebudem ticho a takýmto spôsobom mi asi chce poslať nejaký typ odkazu, aby ma zastrašil,“ uviedol Šeliga.

Jedným dychom dodal, že je naďalej presvedčený o tom, že Žilinka spôsobil Slovensku reputačné problémy, keď zastavil trestné stíhania s použitím paragrafu 363, a tým ovplyvnil vyšetrovania mnohých korupčných káuz. Generálny prokurátor je podľa neho „precitlivený na seba“ a chce umlčať svojich kritikov.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak