Type to search

POLITIKA

Čaputová označila opozíciu za klamárov, chce slušnú predvolebnú kampaň: “Buďte ako ja!”

Kto za to môže? Prezidentka SR Zuzana Čaputová by si želala, aby bol posledný mesiac pred parlamentnými voľbami politickou súťažou, nie politickou vojnou. Lídri majú podľa nej vážiť slová, pretože nenávisť a nevraživosť sa prenáša na spoločnosť. Skonštatovala to pre TASR v súvislosti s blížiacimi sa voľbami a očakávaným vyostrením predvolebného boja. Nuž, ako vždy, pani magisterka, ktorá na povel prezidenta vyhodila ministra vnútra a nechala tých, ktorí majú byť zo zákona v civile, zatknúť aj šéfa SIS. Či kandidáta najsilnejšej opozičnej strany.

„Veľmi by som si želala, aby bol posledný mesiac politickou súťažou. Nie politickou vojnou. Je potrebné, aby politickí lídri vážili svoje slová. Pretože klamstvá, nevraživosť, nenávisť, ktoré niektorí používajú ako svoju pracovnú metódu, sa nekončia v televíznych novinách, kde ich prednesú. Ale prenášajú sa aj na spoločnosť,“ uviedla pre TASR.

Zuzana Čaputová tak opäť raz „dokázala nemožné.“ V prejave, v ktorom vyzýva na slušnosť a nešírenie nenávisti, prezidentka, ktorá má byť podľa Ústavy SR nad-stranícka, nazve opozičných politikov klamármi.. Kto teda šíri nenávisť? A popritom sa nedrží toho, čo hovorí Ústava SR, základný právny kameň nášho štátu?

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak