Type to search

POLITIKA

Žilinka sa verejne vyjadril ku svojej kandidatúre na prezidenta: Špekulantom zavrel ústa!

Generálny prokurátor Maroš Žilinka dnes vystúpil s mimoriadne dôležitým vyhlásením, ktoré avizoval už pred niekoľkými dňami. Šéf Generálnej prokuratúry sa v ňom vyjadril k viacerým udalostiam, k útokom na jeho osobu, či k podkopávaniu dôvery v jeho samotného, či v inštitúciu, ktorú vedie.

V plodnom vyhlásení sa Žilinka vyjadril i k rozhodnutiam prezidentky, či k vyjadreniam exkoaličných poslancov, najmä k vyhláseniam Juraja Šeligu (Demokrati), ktorý z pozície radového poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, Žilinku vehementne kritizuje.

Už o pár mesiacov máme na programe ďalšie voľby. Tentoraz si Slováci budú voliť prezidenta republiky. Po tom, čo Zuzana Čaputová vyhlásila, že v týchto voľbách nebude bojovať o obhajobu svojej funkcie, špekuluje sa, kto by ju mal nahradiť. Medzi možnými nástupcami sa spomína i meno samotného šéfa GP Maroša Žilinku. Ten vo svojom dnešnom vyhlásení prilial ešte trocha oleja do pomyselného ohňa špekulácii, keď povedal, že v kruhu svojich blízkych prijal zásadné rozhodnutie, s ktorého výsledkom informuje verejnosť už čoskoro.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak