Type to search

POLITIKA

V mafiánskych kruhoch: Mikulcove stretnutia vyplávali na povrch! Z tohto sa exminister nevyseká

Exminister vnútra Roman Mikulec je opäť v centre pozornosti, tentokrát kvôli svojim podozrivým vzťahom s pochybnými postavami. Vyšetrovatelia sa totiž začínajú zaujímať o jeho opakujúce sa výlety s Öcsim Kocsisom, mužom známym z kriminálneho prostredia.

Öcsi Kocsis, ktorý bol v minulosti viackrát vyšetrovaný a bol podozrivý z obchodu s drogami, a podvodov na DPH, je len jedným z jeho kontroverzných spoločníkov. Jeho syn – Kocsis mladší – je momentálne vo väzbe a čelí obvineniam za drogovú trestnú činnosť.

Zaujímavosťou je aj fakt, že Öcsi Kocsis je bratom Norberta Kocsisa, ktorý bol spájaný s gangom Pápayovcov. Preslávil sa tým, že 5 minút pred tým, ako v roku 1999 v bare Fontána vystrieľali gang Pápayovcov, tak z neho odišiel. Na Norberta Kocsisa bolo spáchaných aj niekoľko pokusov o zavraždenie, no všetky prežil. Oba bratia sú považovaní za nasledovníkov slávneho gangu.

Zaujímavosťou je aj fakt, že Mikulec a Öcsim Kocsis sa pravidelne stretávajú na dovolenkách a motorkárskych výletoch, kde motorky sú ich spoločným koníčkom. Ich posledný motorkársky výjazd sa uskutočnil v roku 2021, kedy si užili aj čas na Štrbskom plese.

To však nie je všetko. Öcsi Kocsis má na polícii aj spis hrubý ako kniha, a to aj napriek tomu, že bol po roku 2020 preložený. Toto preloženie sa často používa na zaradenie osoby do kategórie informátora alebo spolupracovníka. Záhadné vzťahy s kriminálnymi postavami vrhajú na bývalého ministra vnútra tieň pochybností, ktorí mu v predvolebnom období môže uškodiť.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak