Type to search

ZAHRANIČIE

Zelenskyj odkazuje Európe: Ukrajina si zaslúži byť členom NATO!

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg zavítal na vopred neohlásenú návštevu Ukrajiny už druhýkrát od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy vo februári 2022. Zelenskyj počas svojho stretnutia s generálnym tajomníkom NATO zdôraznil, že prijatie Ukrajiny do Aliancie je len otázkou času.

Po návšteve generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga v Kyjeve opäť vyzval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok na členstvo svojej krajiny v Severoatlantickej aliancii, informuje TASR podľa agentúry DPA.

“Ukrajina si zaslúži, aby sa stala členom NATO – a stane sa ním,” uviedol Zelenskyj v pravidelnom večernom videopríhovore. “Pracujeme na tom, aby sme v súvislosti s členstvom v NATO dosiahli praktické pokroky,” dodal.

Stoltenberg zavítal na vopred neohlásenú návštevu Ukrajiny už druhýkrát od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy vo februári 2022. Zelenskyj počas svojho stretnutia s generálnym tajomníkom NATO zdôraznil, že prijatie Ukrajiny do Aliancie je len otázkou času.

Stoltenberg podľa Zelenského prisľúbil, že vyvinie úsilie, aby zmobilizoval členské krajiny NATO v záujme ďalšieho posilnenia protivzdušnej obrany Ukrajiny, ktorá čelí takmer neustálym dronovým a raketovým útokom Ruska.

Ukrajinské sily podľa jeho slov – v rámci svojej pokračujúcej protiofenzívy – postupne získavajú späť ďalšie územia okupované Ruskom, píše na svojom webovom portáli denník The Guardian.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak