Type to search

ZAHRANIČIE

Elon Musk vysmial Zelenského: Neprejde 5 minút, čo by od niekoho nežobral dalšie peniaze!

Ukrajina už odpovedala. Správu o najnovšom slovnom súboji medzi podnikateľom Elon Muskom a vedením Ukrajiny, priniesol portál Politico. Aj keď miliardár stál od začiatku vypuknutia vojny na strane Ukrajiny a umožnil im používanie satelitnej komunikačnej siete Starlink, neskôr si Ukrajinu pohneval. Na Twitteri v závere minulého roku zverejnil anketu o mieri i návrh toho, ako by sa obe krajiny mali k mieru dopracovať. Situácia sa ešte zhoršila potom, ako zamedzil Ukrajincom služby Starlinku. Keď sa Ukrajina rozhodla použiť ho na vojnové účely.

Zakladateľ kozmickej spoločnosti SpaceX, na Twitteri(po novom X) zverejnil „meme“– karikatúru agresívneho Zelenského s textom: „Keď prejde päť minút a ty si zatiaľ nežobral o miliardovú pomoc.“

Politico pripomenulo, že sa tak udialo krátko potom, ako americký prezident Joe Biden podpísal rozpočtový zákon, ktorý neráta so žiadnou ďalšou finančnou pomocou pre Ukrajinu.

Pravdou je, že Musk veľmi rád provokuje, ale i to, že Ukrajina, ktorej sme napríklad my odovzdali všetko, čo sme mali, ostro zareagovala na rozhodnutie Čaputovej rešpektovať, že sa skladá nová vláda. A zakázať podpis ďalšej dodávky zbraní a vojenského materiálu na Ukrajinu.

Predtým nám z Ukrajiny zase oznámili, že nás budú žalovať kvôli vývozu ich obilia. Aj keď si to so žalobou nakoniec rozmysleli, o tom, že by voči nám prekypovali „prehnanou vďačnosťou,“ to veľmi nesvedčí..

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak