Type to search

ZAHRANIČIE

Legendárna česká herečka Jiřina Bohdalová musela náhle ukončiť divadelnú kariéru

Česká herečka Jiřina Bohdalová „na odporúčanie kardiológa s aktívnym hraním v divadle končí“, uviedol riaditeľ divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. Dodal, že tomuto rozhodnutiu rozumie, keďže hranie v divadle považuje za oveľa náročnejšie než úlohy v televízii či vo filme.

Česká herečka Jiřina Bohdalová ukončila svoju divadelnú kariéru a na odporúčanie lekára už aktívne nebude pôsobiť v pražskom Divadle Na Jezerce. V piatok to na sociálnej sieti Facebook uviedol riaditeľ divadla Jan Hrušínský. Hrušínský pripomenul, že Bohdalová do jeho divadla nastúpila v októbri 2005.

„Teraz na odporúčanie primára Kardiologického oddelenia Nemocnice Na Homolce s aktívnym hraním v divadle končí,“ napísal. Dodal, že tomuto rozhodnutiu rozumie, keďže hranie v divadle považuje za oveľa náročnejšie než úlohy v televízii či vo filme. Poďakoval sa jej za divadelnú spoluprácu a zaželal mnoho úloh vo filme či televíznych projektoch.

Počas 18 rokov v Divadle Na Jezerce si Bohdalová zahrala napríklad v inscenáciách Lásky paní Katty, Generálka, Paní plukovníková či Setkání s Jiřinou Bohdalovou. V inscenácii Gin Game ešte minulý rok po boku hereckého partnera Milana Kňažka tancovala rock’n’roll, vyzdvihlo divadlo.

Bohdalová sa budúci rok predstaví v hlavnej úlohe v dráme Svatá, ktorú nakrúcala tento rok v lete. Vo filme hrá ženu vo vyššom dôchodkovom veku, ktorá píše knihy o svojom živote v nápravno-výchovnom tábore v Sovietskom zväze a o hrôzach totalitnej moci prednáša na školách. Herečka tento rok oslávila 92. narodeniny a režisér Jiří Strach pri nakrúcaní podotkol, že jej kariéra trvá už 88 rokov.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak