Type to search

DOMÁCE

ODHALENÉ: Migranti cez hranice pašujú drogy, aby si zarobili na prevoz!

Blíži sa jeseň a s ňou prichádza i chladné počasie. Najmä noci a rána sú kruté, o čom by vedeli veľmi dobre rozprávať aj nelegálni migranti, ktorí k nám stále prúdia z tretích krajín. Čo je však horšie, vozia nám ich sem dokonca aj pohraničníci z okolitých štátov, ktorí ich zadržali na svojich hraniciach, alebo už vo svojom území. A migranti sa im „legitimovali“ potvrdením zo Slovenska legalizujúci ich pobyt u nás. Konečne sa prebudila aj naša polícia, ale… Nie nie je už neskoro?

Nelegálna migrácia je už niekoľko mesiacov problémom Slovenska, ale môže byť ešte horšie. Húfy nelegálnych migrantov už nechcú ani Nemci, kam prichádzajú cez Poľsko, Česko aj Rakúsko. A tí sa preto rozhodli pre hraničné kontroly, ktoré majú príliv nelegálnych migrantov obmedziť na minimum. Zaujímavý názor vyslovil v statuse lekár, psychiater, Radoslav Čičala, podľa ktorého navážanie migrantov z okolitých štátov sa robí za účelom ekonomickej a systematickej deštrukcie Slovenska. „Toto, čo sa teraz deje s migráciou, je organizované ľuďmi prepojenými na mimovládny sektor. Viacerí už dopredu mali pripravené ubytovania, mimovládky na pomoc ako cesta k rozkrádaniu štátneho rozpočtu,“ konštatuje lekár v statuse a dodáva, že ak Slováci o takých vedia, majú mu písať na mail radoslav.cicala@gmail.com, alebo kontaktovať Ivku Kozmálovú.

Čičala ďalej píše, že mu volal kamarát, že dve dodávky z Poľska plné migrantov ich odviezli na kraj jednej dediny v Čadci, a tam ich vyložili. „Z toho vyplýva, že Poliaci ich tu umelo navláčajú. Kamarát to oznámil polícií. Podobne som to oznámil polícii aj ja, keď som videl v nedeľu zhruba 20 migrantov pri Čadci blízko hraníc s Českom. Volal som na políciu, a tam mi príslušník oznámil, že o tom vedia. Pritom som ho jasne upozornil, že môžu byť vyzbrojení, mať so sebou drogy alebo iné nebezpečné látky. Laxný prístup,“ uvádza lekár a pridáva ešte jeden zážitok s nelegálnymi migrantami. „Keď som šiel autom do Česka, tak dodávka s migrantami bola havarovaná v protismere. Je možné, že tých migrantov previezli na Slovensko, keďže naše hranice nik nekontroluje.“

“Je problém ísť na hranice a postaviť sa tam? Kontrolovať týchto ľudí, nahrávať činnosť polície? pýta sa lekár, podľa ktorého sa nedá vylúčiť, že to môže byť organizované. „Treba si uvedomiť, že cez hranice mnohí prevážajú drogy, a tak zarábajú za prevoz státisíce eur. Keď ich nik nekontroluje, tak sa o tom vzájomne informujú. Majú rozsiahlu sieť a informujú sa, kadiaľ sa dá najlepšie dostať a kde,“ prízvukuje doktor psychiater.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak