Type to search

POLITIKA

Budúci minister vnútra: Bezpečnosť občanov a riešenie nelegálnej migrácie sú prioritou!

Bezpečnosť Slovákov na prvom mieste! Novozvolený poslanec Národnej rady zverejnil informáciu o tom, čo bude prioritou vlády. M. Šutaj Eštok, ktorý má podľa nepotvrdených kuloárnych informácií obsadiť aj ministerskú stoličku, má v prioritách jasno.

Podľa poslanca NRSR, premiér a minister vnútra Ódor spolu s policajným prezidentom Hamranom pri migračnej vlne zlyhali na plnej čiare. Mladý politik si všíma, že na Slovensku sa koncentrujú nelegálni migranti. Pôvod týchto osôb polícia neskúma. „Túlajú sa po Slovensku, prespávajú v parkoch a v ľuďoch budia strach,“ píše Šutaj Eštok.

„Situáciu podľa týchto dvoch pánov nie je možné vyriešiť, pretože situáciu vyrieši iba európsky prístup. Ak by sa na migráciu pozerali rovnako Poliaci, Česi, Nemci a ďalší, dnes by na hraniciach neboli zavedené kontroly,“ komentuje poslanec za Hlas-SD.

Podľa Eštoka, čakať na európske riešenie, ktoré zjavne nefunguje, nie je na mieste. „Štát musí zakročiť tam, kde iné riešenia zlyhávajú a musí mať kontrolu hraníc v takýchto prípadoch pevne v rukách,“ myslí si.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak