Type to search

POLITIKA

Čaputová nevymenuje Huliaka za ministra: OSTRÁ reakcia SNS

Strana SNS trvá na nominácii Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia. Vyzvala hlavu štátu, aby rešpektovala výsledky volieb a neprekračovala svoje kompetencie. Reagovala tak na rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať Huliaka do funkcie šéfa envirorezortu.

„Vyzývame prezidentku Slovenskej republiky, aby neprekračovala kompetencie, ktoré sú jej dané v Ústave Slovenskej republiky. SNS, poslanecký klub, ako aj vedenie strany nomináciu Rudolfa Huliaka nezmení,“ uviedla Škopcová.

“Chápeme, že okolie pani prezidentky na čele s pánom Rizmanom sa bojí, že začne preverovanie financovania projektov, na ktoré boli peniaze neefektívne vynaložené,“ poznamenala SNS v stanovisku.

Prezidentka Čaputová vo štvrtok informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica, že nevymenuje zvoleného poslanca parlamentu za SNS Huliaka za ministra životného prostredia. Fica požiadala o doručenie nového návrhu kandidáta na ministra, aby bolo možné pristúpiť k vymenovaniu vlády. Rozhodnutie zdôvodnila ústavnoprávnymi dôvodmi, ktoré neumožňujú Huliakovi zastávať post. Tvrdí, že jeho vymenovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak