Type to search

DOMÁCE

Hrozí, že stratíme národný štadión aj 50 miliónov eur. Poďakovať môžeme Matovičovi

My nekradneme! A robíme pre občanov všetko. Na rozdiel od „mafie.“ K tomu „dvestovečky ako bonus, (tým najbohatším rodičom), zdigitalizovanie seniorov a celého Slovenska, päťstovečky za voľby, stovky nájomných bytov a hlavne bezprecedentná pomoc, ktorej sa Slováci a Slovenky dočkali. Po 3 a pol rokoch vládnutia Igora, Eda, Veroniky a ďalších, väčšina obyčajných ľudí nedokáže už prežiť ani „od výplaty k výplate.“ A tak, ako raz spolu spoločne zaplatíme za všetky nezákonné väzby(21) „očisty,“ pokiaľ sa títo štátom neprávom väznení ľudia so štátom budú súdiť a budú úspešní, spoločne všetci zaplatíme aj na štadión. Poďme sa pozrieť prečo..

Štát v polovici roka 2020 oznámil, že štadión na Tehelnom poli od majiteľa spoločnosti NFŠ Ivana Kmotríka neodkúpi.

„Boj proti odkúpeniu NFŠ viedol vicepremiér Štefan Holý. A na podnet Úradu vlády prijala polícia trestné oznámenia. Týkajúce sa podozrenia na porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku a zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Dôvodom sporu sa stali dve zmluvy so štátom podpísané za čias jednofarebnej vlády premiéra Roberta Fica. Prvou bola dotačná zmluva z roku 2013. Ktorou štát poskytol investorovi dotáciu vo výške 27,2 milióna eur.

V druhej zmluve, z roku 2016, sa štát zaviazal odkúpiť nekomerčnú časť štadióna za 75,2 milióna eur. Neskôr sa pre nepredvídateľné náklady navýšila suma za výstavbu na 98,4 milióna eur. A z nej mala byť pri prípadnom odkúpení štátom odpočítaná čiastka prvej dotácie, čiže 27,2 milióna,“ uviedla Pravda. Ktorá získala aj závažné stanovisko.

Právne stanovisko Odboru špecifických právnych vzťahov Ministerstva financií, (ktoré viedol aj pán Matovič, kým všetky jeho financie spravuje „Pavlínka,“ lebo on to nevie..) hovorí jasne.

„Už v apríli 2021 skonštatoval, že úspech rezortu financií v spore s akciovkou NFŠ je vzhľadom na štruktúru a obsah argumentov veľmi nízky.

„To znamená vysoké riziko škody značného rozsahu pre Slovenskú republiku,“ píše sa v liste, ktorý adresovalo ministerstvo vyšetrovateľovi NAKA Jozefovi Khandlovi,“ uviedla Pravda.

Slováci tak viac ako zrejme, nebudú mať ani národný futbalový štadión. Štát v ktorom žijú nedostane naspäť dotáciu vo výške 27,2 milióna eur. A ako bonus, hrozí aj to, že sa všetci daňoví poplatníci spolu poskladajú aj na pokutu. Tá bude len „nepatrných“ 48 miliónov eur.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak