Type to search

ZAHRANIČIE

Von der Leyenová dostala zo Slovenska jasnú správu: KONIEC vojenskej podpory Ukrajiny

Na samit EÚ v Bruseli, ktorý sa koná vo štvrtok a piatok (27. 10.), vycestoval premiér Robert Fico (Smer-SD).

“Zasadnutiu Európskej rady v Bruseli, kde som sa stretol aj s lídrami členských krajín EÚ, predchádzalo stretnutie s predsedníčkou EK p. Ursulou von der Leyenovou. Veľmi jasne som na začiatku môjho štvrtého mandátu predsedu vlády SR vyslovil kritiku na adresu EK za to, ako odignorovala hrubé porušovanie ľudských práv a zneužívanie trestného práva proti opozícii na Slovensku,” píše Fico na sociálnej sieti.

Novovymenovaný premiér zároveň uviedol, že v Bruseli informoval, že nová vláda pripravuje ako odpoveď na toto zneužívanie zásadné zmeny Trestného zákona a Trestného poriadku a že by privítal konzultácie ohľadne týchto zmien, s čím predsedníčka EK súhlasila.

“Rovnako som informoval predsedníčku EK, že nová slovenská vláda nebude vojensky podporovať Ukrajinu a že sa sústredíme len na humanitárnu pomoc. Predsedníčka EK rešpektuje suverénne právo členských krajín vojensky podporovať alebo nepodporovať Ukrajinu a ocenila náš postoj k humanitárnej pomoci,” oznámil Robert Fico prostredníctvom Facebooku.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak