Type to search

POLITIKA

Súboj o Prezidentský palác je za dverami: Jedna vec ešte MÔŽE zamiešať karty!

Súboj o Prezidentský palác je už za dverami. Z najnovšieho prieskumu od agentúry Focus opäť vyplýva, že voľby majú dvojicu jasných favoritov. V druhom kole by však pomerne jednoznačne vyhral Peter Pellegrini (48) nad Ivanom Korčokom (59). Ako to zhodnotil politológ?

V marci nás očividne čaká napínavá bitka medzi Pellegrinim a Korčokom.Za nimi je však veľký odstup. Bronzovú priečku obsadil Harabin, na štvrtej pozícii je Matovič a prvú päťku uzatvára Kubiš.

Hoci Korčok v prvom kole doťahuje Pellegriniho, výsledky toho druhého sú už iná káva. V ňom si predseda Hlasu stále drží veľký náskok. Politológ Tomáš Koziak prezradil, čo mu hrá do karát. „Dokáže osloviť Harabinových a Dankových voličov. Druhé kolo je o princípe menšieho zla, a to pre nich predstavuje práve on,“ myslí si.

Korčok stále môže víťazstvo strhnúť na svoju stranu. „Zatiaľ ťaží zo všeobecnej nespokojnosti s Trestným zákonom. Ide však o to, či dokáže presvedčiť voličov Hlasu, ktorí nie sú stotožnení s krokmi koalície,“ skonštatoval.

Podľa neho ťahá za kratší koniec hlavne preto, že vyznieva oveľa menej ľudovejšie. „Keď sa bavíme o schopnosti osloviť vidieckeho voliča, tak Korčok oproti Pellegrinimu prehráva. Ak prehrá voľby, tak práve kvôli tomuto,“ zdôraznil Koziak.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak